Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmanız gerekmektedir. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz.

İyi Bir yönetici olmak

Konuyu Başlatan: XGOAT

Konu Değerlendirmesi:
  • 1 Oy(lar) - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İyi Bir yönetici olmak
İyi bir yönetici diyince aklıma çalışanlarını çok serbest bırakan bir yönetici değil de her şeyi kararında yaptıran yeri gelince işe sıkı sıkıya bağlattırıp yeri gelince serbest bırakan karşısındakinin bir insan olduğunu unutmayıp ona göre müsama gösteren kişi geliyor.

Arkadaşlar siz siz olun yönetici olduktan sonra bile karşınızdaki kişininde duygularının olduğunu unutmayın.
Alıntı
RE: İyi Bir yönetici olmak
Ben umudumu kaybedeli çok oldu be.
Alıntı
RE: İyi Bir yönetici olmak
İyi bir yönetici diyince, benim aklıma destekleyici olması geliyor. Bir insanın, özellikle işinde yeni olan bir çalışanın desteğe ihtiyacı olabilir. Yönetici ondan verim almak istiyorsa ona sabır göstermeli. Hatalara karşı bir miktar toleransı olmalı.

Ayrıca, bildiklerini çalışana korkmadan öğreten yönetici benim gözümde özgüvenlidir ve saygımı kazanır. Diğer açıdan bakarsak da kendi üzerindeki iş yükünü hafifletir. Aman koltuğumu kaparlar düşüncesi ile çalışanlara kısıtlı işler öğreten, gerekli yetkiyi vermeyen yönetici affedersiniz eziğin önde gidenidir.

Yöneticilik sadece işi iyi yapmakla olmaz, insan psikolojisinden anlayabilmeli. Tüm ekibine adil davranmalı, adam kayırmamalı. Ekip içindeki dışlamaları durduramaz belki ama bu duruma karşı kendine birleştirici görevi edinmeli.

Bunlara ek olarak, samimiyet ve mesafeyi kararında ayarlamalı. Aksi taktirde başı ağrıyabilir.
Alıntı

Bu Konuya Göz Atan Kullanıcılar:
1 Ziyaretçi(ler)

Konu Gösterim Seçenekleri
Hızlı Erişim: