TeknikEkibim Forum

Tam Sürüm: HÜRKUŞ 2 ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi: Teslimatlar 2025'te
Şu anda içeriğimizin sadeleştirilmiş bir sürümünü görüntülüyorsunuz. Tam sürümü görüntüleyin ve uygun biçimlendirmeyi kullanın.
[Resim: f820e759c8aa7fc49c36e1c39b307c73.jpg]

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'den (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ve kamuoyunda HÜRKUŞ 2 olarak da bilinen HÜRKUŞ Yeni Nesil Eğitim Uçağı ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Firmanın geliştirdiği temel eğitim uçağı HÜRKUŞ’un yenilenen versiyonu olan HÜRKUŞ 2’nin kısa süre içinde Türk Hava Kuvvetlerinin envanterine girmesi bekleniyor.

Yenilenen HÜRKUŞ Yeni Nesil Eğitim Uçağı ise ihtiyaç ve istekler doğrultusunda temel model üzerine geliştirildi. Yeni HÜRKUŞ Akıncı üssünden kalkarak gökyüzü ile buluştu. 20 dakikalık uçuşta 6 bin 500 feet irtifaya ve 140 knot hıza ulaşıldı.

Kısa zaman içinde Hava Kuvvetlerine teslim edilecek yeni HÜRKUŞ uçağında yapısal ağırlık azaltıldı. Uçak, son teknoloji kullanılarak kendi sınıfının en akrobatik ve en yüksek performanslı uçaklarından biri haline getirildi. Uçakta ayrıca kanopi, soğutma sistemi, hidrolik pompa, telsiz ve IFF gibi birçok ekipman yerli ve milli hale getirildi.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/hurkus-yeni-nesil-egitim-ucagi-gokyuzu-ile-bulustu/3437802